Tip betreffende voordelige bouwgrond. Meer info op deze site!

bouwgrondAls u tot de gelukkigen behoort die er in slagen betaalbare grond te verwerven om een eigen woonhuis te mogen bouwen, mag u in de handjes klappen. Heel wat mensen dromen ervan om ooit een eigen huis te bouwen. Maar dat lukt lang niet iedereen want bouwgrond is schaars en bovendien dikwijls heel duur. Ingeval u op zoek bent naar bouwterrein, dan is het wel zo handig om op de hoogte te zijn van de ligging in de omgeving waar u bouwgrond zoekt. Deze informatie kunt u onder meer traceren op het web, waardoor u al enig idee krijgt over bedragen, situatie, condities en dergelijk.

De prijs van bouwgrond


De prijs van bouwgrond varieert heel sterk, waarbij u kunt bedenken aan bouwterrein van 50 euro per vierkante meter tot wel bijna duizend euro per vierkante meter.
• De heffing van bouwgrond zijn eerst regionaal heel afwijkend. In streken in Holland waar bouwterrein heel beperkt is zoals in de dichtbevolkte gebieden, is bouwterrein altijd heel wat prijziger dan in dunbevolkte gebieden. Denk hierbij aan het verschil Zuid-Holland versus Groningen.
• Bovendien speelt de grootte van de kavel een rol. U betaalt per vierkante meter, dus het mag overduidelijk zijn dat een grote kavel prijziger is dan een kleine.

Indien u echter in een bepaalde wijk een kavel van 300 vierkante meter vergelijkt met een kavel van 1200 vierkante meter, dan zal de koopprijs per vierkante meter van de grote kavel dikwijls wat lager zijn.
• Ook het bestemmingsplan speelt een rol. Koopt u grond in een villawijk, dan zal de verkoopprijs per vierkante meter veelal hoger zijn dan de koopprijs in een normale buitenwijk.
• De prijs van bouwterrein op het platteland en buiten de bebouwde kom, is vaak lager dan in een gewilde woonomgeving (lees verder...) in een dorp of stad.
• Indien de grond al bouwrijp is gemaakt, is de prijs per vierkante meter hoger dan indien u dit zelf nog moet regelen.
• De vorm van het terrein en de positie van de bouwgrond spelen ook een rol. Van een lang smal perceel zal de vierkante meter prijs lager zijn dan van een mooie rechthoek, ook al ligt deze bouwgrond in dezelfde straat. Een achtertuin op het zuiden is meer gewild dan op het noorden, dus ook dit heeft weleens invloed op de verkoopprijs.

Prijs bouwgrond en opbouwen


goedkope bouwgrondDe prijs van de bouwgrond die gevraagd wordt kent u, zodoende als u er in slaagt een stuk bouwterrein te vinden, dan kunt u nagaan of de koopprijs van het bewuste kavel bouwgrond vergelijkbaar is met percelen in dezelfde omgeving. Doch let ook op de volgende aspecten, want die kunnen als u gaat bouwen nog prijsverhogend werken. Ga nauwgezet na of de bouwgrond niet verontreinigd is, want als u een betaalbaar stuk bouwgrond koopt wat naderhand verontreinigd blijkt te zijn en schoongemaakt moet worden, dan zou u wel eens duurder uit kunnen zijn dan u gedacht had. Vraag bij de bewuste gemeente de bouwvoorschriften na, die kunnen de prijs van een te bouwen woning ook hoger maken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *